endodoncia en Terrassa

Especialistes en endodòncia a Terrassa

Què és una endodòncia?

A la nostra Clínica Dental Can Parellada, oferim tractaments especialitzats en endodòncia a Terrassa. Popularment coneguda com a desvitalització o “matar el nervi“, l’endodòncia és el tractament dental que elimina de l’interior de la dent els teixits danyats (teixit pulpar), netejant primer els conductes de l’arrel i omplint-los després amb una substància que evita la permanència de gèrmens al seu interior. Un cop realitzada l’endodòncia, cal restaurar la dent amb un empastament o amb una corona, depenent del cas.

A la nostra Clínica Dental Can Parellada, comptem amb professionals especialistes en endodòncia, entrenats per realitzar el procediment més adequat per a cada pacient.

Hi ha diverses causes per les quals un pacient pot necessitar el tractament d’una endodòncia a Terrassa, els més comuns són càries profundes que arriben al nervi i grans fractures de dents que afecten al teixit intern.

endodòncia a Terrassa

 

Endodòncia per càries dental

 • Càries profundes que no ha detectat el pacient, aquestes comencen entre les dents o entre els plecs d’aquestes.
 • La càries avança pels conductes de l’arrel i pot arribar al nervi lentament gairebé sense produir cap dolor.
 • El nervi comença a morir-se produint una infecció, que desencadena una inflamació i pot destruir l’os que envolta a la dent, això sí que és molt dolorós.
 • Els símptomes solen ser molèstia en mastegar i també una sensació de punxades al voltant de la dent. Davant els primers símptomes de la infecció, el pacient ha de venir al dentista immediatament.

endodòncia a Terrassa

 

Endodòncia per fractura de la dent

 • En el cas de les fractures de dents o queixals, aquestes poden produir dolor immediat quan el nervi queda exposat, perquè pateix un procés inflamatori i produeix molt dolor.
 • Normalment la dent es fractura quan el pacient està mastegant i a partir d’aquest moment, comença a sentir dolor amb l’aigua freda, molèsties amb l’aire i dolor al mastegar, entre d’altres. En aquest cas el pacient ha d’assistir a Clínica Dental Can Parellada, perquè l’especialista en endodòncia a Terrassa, li realitzi el tractament d’endodòncia (matar el nervi).
 • Les fractures també es poden produir per cops fortuïts, bé sigui per accidents, per mastegar alguna cosa massa dura o per cops rebuts a la cara. Si es produeix exposició del nervi, i per tant, dolor intens sense tocar la dent, un dolor espontani o dolor només perquè entra l’aire a la boca, vingui a la nostra clínica dental a Terrassa i serà tractat pel dentista especialista en endodòncia a Terrassa, mitjançant el tractament d’endodòncia adequat per a vostè.

endodòncia a Terrassa

 

Passos d’una endodòncia a Terrassa

El tractament d’endodòncia o “matar el nervi de la dent” necessitarà del següent protocol:

 1. Proves diagnòstiques per a l’endodòncia a Terrassa. L’endodoncista realitza diverses proves a la peça danyada per detectar d’on ve el problema. Utilitzant una sonda d’exploració, l’especialista en endodòncia a Terrassa percudeix les peces sospitoses i allà on hi ha alguna reacció, fins a trobar on està el problema. Després de la prova de percussió, l’endodoncista procedeix a realitzar proves per valorar a través d’estímuls tèrmics fred i / o calor, si la dent respon; amb aquesta prova, determina si el nervi de la dent es troba sa o si per contra, té problemes. Finalment, el dentista procedeix a realitzar una radiografia periapical per confirmar la peça a tractar, a més de per poder analitzar el nervi i com haurà de tractar l’endodòncia al pacient.
 2. Preparació de la dent per tractar el nervi. Una vegada que l’endodoncista ha anestesiat la zona, procedeix a realitzar l’aïllament de les dents a tractar, aquest pas és indispensable per a l’èxit de l’endodòncia, ja que si la dent no és aïllada, llavors no podrà desinfectar correctament i amb el temps el tractament d’endodòncia fallarà.
 3. Un cop aïllada el dent, eliminarem la càries o zona afectada per accedir al nervi que es s’ha de tractar. Aquest nervi s’elimina mitjançant la utilització de llimes que s’aniran introduint, dins el o els conductes de l’arrel dental. Entre cada llima, el dentista especialista en endodòncia a Terrassa, ha de rentar l’àrea amb un desinfectant que ajudi a l’eliminació del contingut bacterià que acostuma a haver dins el conducte de la dent.
 4. Obturació dels conductes radiculars. Una vegada que la dent ja està completament neta i preparada, el dentista procedeix a omplir els espais. Aquest és el pas més important per a l’èxit del tractament d’endodòncia. Després de “matar el nervi”, la dent ha de ser segellada amb una restauració, empastament o amb una corona de porcellana, segons sigui el cas, per assegurar que la dent no es trenqui en molts anys.

endodòncia a Terrassa
 

No ho dubti, si té la sospita de tenir una càries profunda o si es fractura una dent, acudeixi immediatament a l’especialista en endodòncia a Terrassa.