microcirurgia periodontal

La gingivitis tot just es manifesta i és reversible quan es tracta adequadament. Afecta només als teixits tous (genives). El seu tractament consisteix en el procediment denominat “raspat”.

Quan la gingivitis evoluciona a un estat més sever s’anomena periodontitis. En aquest cas és necessària la microcirurgia periodontal. Consisteix a eliminar els dipòsits de bacteris (tosca) localitzats en les zones profundes de les bosses periodontals a les que només es pot accedir mitjançant una petita cirurgia. Amb aquesta cirurgia es creen les condicions favorables per establir unes adequades mesures d’higiene oral.

cirugía periodoncia
alargamiento dientes cortos

allargament de dents curtes

La mida natural de les dents és variable entre les persones. Un somriure atractiva es defineix com aquella en què predomina el color de l’esmalt sobre el de la geniva. Però diferents motius poden fer que la relació sigui inversa, veient poc esmalt i molta geniva. És el que s’anomena “somriure gingival” i / o dents curtes, en què en realitat, un excés de geniva cobreix part de l’esmalt de les dents del somriure.

En aquells en què sobra geniva cobrint l’esmalt, el tractament per veure’ls més llargs és la gingivectomia, que retorna la mida original de les dents i realça el valor de l’esmalt en el somriure. És un procediment molt senzill que es realitza sota anestèsia local, molt ràpid i indolor: rarament és necessària l’administració d’analgèsics i només s’acompanya de sutures de forma ocasional.

regeneració òssia

Si cal podem aplicar tècniques de regeneració òssia per recuperar part de l’os perdut, per aconseguir una correcta subjecció dental.

En els nostres tractaments de regeneració òssia periodontal, utilitzem materials bioconductores amb factors de creixement que ens permeten regenerar l’os amb un resultat satisfactori sempre que les condicions anatòmiques del pacient siguin favorables.

regeneración ósea o injerto