cefalograma

estudi cefalomètric previ

És una tècnica de gran utilitat en odontologia i especialment en l’ortodòncia, ja que permet obtenir mesures del crani a partir de radiografies que després es calquen sobre un programari digital. Amb aquesta informació, s’estableixen els punts anatòmics més significatius i es mesuren les distàncies i relacions entre uns i altres (ossos, músculs, dents, etc.) atenent a diferents criteris per després comparar-los amb els patrons de normalitat.

És un procediment diagnòstic fonamental abans d’iniciar qualsevol tractament ortodòntic, ja que permet determinar les anomalies morfològiques, de col·locació i de creixement de les dents, per així establir l’objectiu del tractament i poder realitzar l’adequat seguiment del mateix.

ortodòncia + cirugia ortognàtica

La cirurgia ortognàtica permet tractar, ja sigui per motius funcionals o estètics, aquells casos en què hi ha problemes d’harmonia facial, és per això que també se l’anomena cirurgia de les deformitats facials.

Aquesta cirurgia proporciona resultats a nivell funcional i estètic. En els casos en què afecta els ossos del maxil·lar o la mandíbula, es produeixen problemes d’oclusió, dificultats d’encaix o dolentes adaptacions de la mandíbula, per la qual cosa l’operació no només proporciona resultats estètics, sinó que funcionalment és molt important.

Els pacients que presenten aquestes alteracions deuen, també, combinar la cirurgia amb ortodòncia per a uns òptims resultats.

cirugía ortognática

Els casos d'ortognàtica es realitzen conjuntament entre l'equip de cirurgia maxil·lofacial i el d'ortodòncia

ortognática caso 1
ortognática caso 2

invisalign ®

És la solució invisible per alinear les seves dents. Es tracta d’un conjunt de fèrules o alineadors que es fabriquen a mida de les seves dents per garantir-li una major comoditat que, reemplaçats de forma progressiva, van movent les dents fins a la situació desitjada.

Aquestes fèrules van aplicant forces sobre les dents per variar la seva posició, de la mateixa manera que ho faria un bracket. D’acord canviï de joc de alineadors cada dues setmanes, les seves dents s’aniran movent de forma gradual, a poc a poc i setmana rere setmana, fins que estiguin en la posició final.

Aquesta tècnica aporta avantatges extra com el fet que és extraïble, transparent, molt eficaç i còmoda de portar, a més de ser l’única tècnica on podem visualitzar prèviament el resultat final del tractament.

sistema Damon®

El sistema Damon aconsegueix somriures de 10 treballant amb lleugeres forces biològicament notòries i està dissenyat específicament per millorar el resultat general de la cara de cada pacient.

Alguns dels avantatges d’aquest sistema innovador són: s’eviten extraccions, un tractament més ràpid, menys visites, a més comoditat, higiene més senzilla i resultats consistents d’alta qualitat.

Damon utilitza un sistema de brackets d’auto-lligat passiu (filferros lliscants) que eliminen la necessitat de “llaços” o elàstics i la seva alta tecnologia requereix menys ajustos per part del professional.

ortodoncia sistema damon
ortodoncia zafiro

safir

L’ortodòncia de safir és l’ortodòncia estètica amb brackets de més qualitat que existeix actualment.

La seva eficàcia és la mateixa que la de brackets metàl·lics convencionals però amb l’avantatge de ser molt més estètics i discrets: els brackets són transparents, de manera que es mimetitzen amb el color de la dent. En ser com de vidre, no es tenyeixen encara que el pacient fumi i/o consumeixi begudes o menjar amb colorants (cafè, te, tomàquet, refrescos, …), a diferència dels brackets de plàstic o ceràmica, que amb el temps, adquireixen un color groguenc.

Un altre avantatge dels brackets de safir és que el seu contorn és més polit i suau, de manera que es disminueix els fregaments o nafres que poden provocar el sistema convencional.

EXPLORI L'APARTAT DE CASOS REALS

Ortodòncia