cirurgia maxil·lofacial

La cirurgia oral i maxil·lofacial és una especialitat quirúrgica que inclou el diagnòstic, cirurgia i tractaments, sigui quina sigui l’afecció, relacionada amb els aspectes estètics i funcionals de la boca, dents i cara.

Posem a la seva disposició un equip expert de professionals per donar solució a les malalties o problemes que puguin presentar-se, ja sigui falta d’os maxil·lar o mandibular, malalties en la mucosa oral, patologies de l’articulació temporomandibular o traumatismes facials, per exemple.

cirugía maxilofacial

5 solucions per a persones amb poc os:

L’existència de poc os maxil·lar, dificulta la col·locació d’implants de forma convencional.
A continuació els mostrem tècniques d’implantologia específicament dissenyades per a pacients en aquesta situació.

implantes cigomáticos

1. implants zigomàtics

Es basa en un concepte innovador que permet oferir un gran nombre d’avantatges als pacients amb poc os. És una tècnica avançada que consisteix en col·locar uns implants llargs a l’os zigomàtic (àrea del pòmul) per eliminar la necessitat d’implants ossis.

El mateix dia de la intervenció, es col·loca una pròtesi fixa sobre els implants, que ofereix òptimes prestacions estètiques i funcionals de manera immediata.

Els implants zigomàtics són una solució que aporta seguretat, confort i estètica. Així doncs, tornen als pacients una qualitat de vida de la que feia anys que no gaudien i que creien no poder recuperar.

implantes cortos

2. implant curt

El principal avantatge de l’implant curt és precisament evitar l’empelt d’os, una opció eficaç però més invasiva per al pacient. Els implants de 6-8mm permeten tornar peces definitives de manera senzilla i ràpida a pacients amb una pèrdua severa d’os que feia inviable, en una determinada zona, la utilització d’implants de 12 mm.

Un altre avantatge respecte a les tècniques injertivas és el postoperatori, pràcticament inexistent – fins i tot menor que en un implant normal – es tracta d’una peça molt petita i per tant és una tècnica mínimament invasiva.

regeneración ósea o injerto

3. empelt ossi

L’empelt ossi és un material de farciment (artificial o autòleg) que es col·loca en els maxil·lars quan, per diferents patologies, aquest os s’ha perdut i cal restablir-lo. El que es pretén amb aquest farciment és induir la regeneració de l’os existent entrant directament a les zones afectades que requereixen suport per a un tractament posterior.

lateralizacion del nervio dentario

4. lateralització del nervi dentari

Durant molts anys, la rehabilitació implantològica a la zona posterior mandibular s’ha vist obstaculitzada per la presència del nervi dentari inferior, així com per la reabsorció òssia que depèn en gran mesura, del lapse de temps en què han estat absents les dents, fent que en moltes ocasions, no es tingui una adequada amplada i alçada per a la col·locació dels implants.

En l’actualitat, aquesta limitació ha pogut ser resolta gràcies al desenvolupament de tècniques anomenades de cirurgia implantològica avançada entre les que es troba la mobilització del nervi dentari inferior. Aquesta tècnica aporta una sèrie d’avantatges enfront d’un altre tipus de procediments com els empelts d’os autòleg, la distracció o la col·locació d’implants curts, ja que permet una major longitud de l’implant, el que aportarà una bicorticalizació i una millor estabilitat primària, eliminarà la morbiditat de la zona donant en el cas d’empelts i proporcionarà una major protecció del paquet neurovascular dentari durant la col·locació de l’implant.

implantes con poco hueso

5. sistema "ImplanTize"

Per a pacients sense os:

ImplanTize és un sistema d’implants personalitzats de titani, utilitzat per a la rehabilitació de maxil·lars amb pèrdua òssia severa, on la col·locació d’implants convencionals o implants zigomàtics no està indicada.

Solució única i predictible per atròfies d’os severes.

Procediment menys invasiu basat en els principis de fixació de microplaques de la cirurgia ortognàtica.

Boca completa en 1 dia

És la tècnica implantològica de càrrega immediata.
Es realitzarà l’extracció de les peces danyades (en el cas que existeixin), a continuació s’insertan els implants i col·loquem les dents nous. El pacient acaba el seu tractament i surt de la clínica amb les seves dents provisionals “fixos” col·locats en el mateix dia.

Per poder realitzar aquest tractament en 1 sol dia, cal que el pacient es faci un TAC 3D prèviament, ja que aquesta informació es farà servir en el programari per guiar l’la cirurgia i crear les pròtesis dentals a mida.

boca completa

EXPLORI L'APARTAT DE CASOS REALS

Implants dentals