CASOS REALS D'ORTODÒNCIA I ESTÈTICA DENTAL

Ortognàtica combinada amb ortodòncia i implants

cas real d'estètica dental
abans frontal i perfil
cas real d'estètica dental
abans boca
cas real d'estètica dental
abans de cirurgia ortognàtica
cas real d'estètica dental
després de cirurgia ortognàtica
cas real d'estètica dental
després frontal i perfil
cas real d'estètica dental
després boca

EL PACIENT:
Dona de 30 anys.

EL PROBLEMA:
La Marta acudeix a la nostra clínica dental amb absència d’un molar, mossegada oberta i malposició dental.

LA SOLUCIÓ:

 • Fem un tractament combinat d’ortodòncia amb brackets i cirurgia ortognàtica:
 • Al maxil·lar superior: avancem aquest os, canviem la seva inclinació i l’eixamplem per aconseguir tancar la mossegada oberta.
 • A la mandíbula: rotem la mandíbula. A més realitzem mentoplàstia, reduint la barbeta i avançant-la.
 • Tractament realitzat per la Dra. Julissa Yalle i el Dr. Sergio Bordonaba.

EL RESULTAT:
Com podeu apreciar, el canvi de Marta és sorprenent.

Peces fracturades i tincions

caso real de estètica dental
abans
caso real de estètica dental
després
caso real de estètica dental
abans
caso real de estètica dental
després

EL PACIENT:
Cati, dona de 56 anys.

EL PROBLEMA:
Cati acudeix a la nostra clínica dental perquè no li agrada el color ni la forma de les dents: té peces amb desgast i tincions degudes a la tetraciclina (antibiòtic que s’indicava fa anys i provocava tinció a les dents).

LA SOLUCIÓ:

 • Realitzem un disseny personalitzat del seu somriure amb models previs (mock-up) per provar directament a la boca i veure el resultat final.
 • Es fabriquen les facetes de porcellana i es realitza la rehabilitació completa, tant en arcada superior com en inferior. D’aquesta manera aconseguim millorar el color i la forma de les dents.
 • Tractament realitzat per la Dra. Ingrid Delmar, especialista en estètica dental.

EL RESULTAT:
Aconseguim millorar la mida, forma i color de totes les peces, millorant el seu somriure tant a nivell estètic com a nivell funcional.

Malposició i anatomia de dents

caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
después

EL PACIENT:
Pacient home de 24 anys.

EL PROBLEMA:
El pacient ve a la clínica perquè té les dents mal alineades i amb desproporció de mides.

LA SOLUCIÓ:

 • S’ha realitzat un tractament d’ortodòncia metàl·lica, amb la tècnica d’autolligat, amb la finalitat d’alinear les seves dents. La durada del tractament ha estat de 24 mesos. La professional que l’ha tractat és la ortodoncista Dra. Julissa Yalle i el seu equip.
 • A l’acabar el tractament d’ortodòncia es va fer un combinat de blanquejament en clínica / domicili, per aclarir i igualar el to blanc de les dents. La professional que l’ha tractat és la Dra. Susana Zabala i el seu equip.
 • Posteriorment es van col·locar facetes dentals en els 2 incisius laterals superiors (per l’alteració de la seva forma) i es van fer reconstruccions estètiques amb composite en els 2 centrals superiors. La professional que l’ha tractat és la Dra. Susana Zabala i el seu equip.

EL RESULTAT:
El pacient queda molt content amb el seu somriure alineat i harmònic.

Maloclusions en odontopediatria

caso real maloclusión odontopediatría
antes
caso real maloclusión odontopediatría
durante
caso real maloclusión odontopediatría
después
 • Pacient de 4 anys amb maloclusió.
 • Té la mossegada creuada posterior.
 • Col·locació de “pistes directes” en els molars.
 • Resultats en 1 mes.

AMPLIAR INFORMACIÓ

 • En el camp de l‘odontopediatria trobem diferents tipus de maloclusions a edats molt primerenques. Donem pautes per prevenir-les, però quan ja ens trobem amb un patró de creixement incorrecte, intentem corregir-lo, si és possible, a través la Rehabilitació Neuro-Oclusal (R.N.O), una disciplina que intenta ser el menys intervencionista possible.
 • En aquest cas vam observar una mossegada creuada posterior, consistent en un tipus de maloclusió en què els molars inferiors recobreixen els molars superiors al tancar completament la boca. Hi ha vegades que també afecta el caní, com en la primera fotografia.
 • El problema que comporta aquesta forma de mossegar és una predominança de masticació de la banda que es troba creuada, fent una masticació unilateral dominant. A llarg termini això provoca un desenvolupament més gran d’aquest costat de la cara, arribant a donar una asimetria. Per aquest motiu és ideal la intervenció primerenca, i iniciem tractament a edats d’entre 3 i 4 anys.
 • Les pistes directes consisteixen en uns blocs de compòsit (que és el material amb què es fan els empastaments), que recobreixen la part davantera dels molars superiors de la banda de la mossegada creuada, que d’aquesta manera aconseguiran cobrir al mossegar els molars inferiors, com podem veure a la segona foto.
 • La seva funció consisteix en no deixar tancar la boca del tot perquè la mandíbula estigui lliure per moure i facilitar la masticació d’ambdós costats, i així estimular el correcte creixement i posicionament de dents, ossos i musculatura de la cara.
 • Com veiem en l’última foto, després del tractament, les línies mitjanes s’han centrat i fins i tot canvia la forma del maxil·lar. Aquest tractament s’ha dut a terme en un nen de 4 anys, i els resultats s’han donat en un mes.
 • Els nens s’adapten amb facilitat i no requereix de la seva col·laboració en ser un tractament fix.
 • El tractament l’ha realitzat la nostra especialista en odontopediatria la dra. Cristina Guijarro.

Tractament d’ortodòncia en odontopediatria amb plaques d’expansió

caso real de odontopediatría
antes
caso real maloclusión odontopediatría
después
 • Hem resolt la manca d’espai, tant en l’os de dalt com en el d’abaix. També la mossegada oberta i la inclinació de les dents superiors.
 • La nostra pacient, abans de començar el tractament, a l’empassar posava la llengua contra les dents, empenyent l’os cap amunt, i les dents cap a fora.
 • Per aquest motiu hem acompanyat el tractament d’ortodòncia amb control d’hàbits donant pautes de deglució i repòs.
 • Passats 6 mesos de finalitzar el tractament, es manté estable i no ha tornat a recidivar la mossegada oberta.
 • Una de les principals causes de fracàs en ortodòncia són els hàbits: respirar per la boca, menjar només d’un costat, empassar malament, mossegar el llavi, posició de repòs amb la llengua entre les dents de dalt i de baix, … És bàsic detectar-los i saber guiar els pacients, donar-los pautes, acompanyar-los en el procés. I si cal, saber derivar a l’especialista.
 • Tractament realitzat per la nostra especialista en odontopediatria la dra. Guijarro.

Tractament d’Ortodòncia Invisalign, facetes i implant

caso real de ortodoncia, carillas e implante
antes

Abans d’iniciar tractament: molt apinyament i sagnat de genives. Es va realitzar una neteja dental i iniciem tractament d’ortodòncia amb alineadors transparents sense extraccions.

caso real de rehabilitación dental
durante

Foto del tractament d’ortodòncia en progrés (encara no s’havia acabat): s’han alineat les dents fins i tot les que no es veien abans. Cal notar la millora en la salut de les genives.

caso real de ortodoncia, carillas e implante
después

Amb l’ortodòncia finalitzada es procedeix al tractament amb facetes dentals: dents i genives sanes, el pacient ha canviat els seus hàbits d’higiene, la qual cosa és fonamental per a l’èxit en tots els casos.

Millor somriure amb ortodòncia i facetes dentals.

caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
ortodoncia acabada
caso real de ortodoncia
después
 • Pacient home de 41 anys que es realitza ortodòncia i un cop finalitzada aquesta, rehabilitació estètica amb facetes dentals.

Ortodòncia Invisalign

caso real ortodoncia
antes
caso real ortodoncia
después
 • Pacient home de 20 anys.
 • Ortodòncia invisible Invisalign.
 • Tractament de 9 mesos.
 • Excel·lent resultat en molt poc temps.
 • Tècnica còmoda per al pacient, amb fèrules transparents inapreciables.
 • Cas portat per la Dra. Julissa Yalle, de l’equip d’Ortodòncia de Clínica Dental Can Parellada.

Ortodòncia (cas de canins inclosos)

La impactació dels canins (dents que no han arribat a erupcionar i queden incloses en l’os) es produeix en aproximadament un 2% dels pacients d’ortodòncia, és per això la importància d’un control radiogràfic i d’erupció per part d’ortodoncistes i odontopediatres.

Aquestes visites de control són molt importants perquè ens permeten fer, si fos necessari, procediments preventius i interceptius encaminats a evitar que les dents permanents que s’estan formant dins de l’os es desviïn del seu camí.

caso real ortodoncia

La pacient acudeix perquè té una dent de llet a la boca i un caní permanent dins del paladar.

caso real ortodoncia

A la radiografia panoràmica s’observa el caní aparentment sobre les arrels dels incisius.

caso real ortodoncia

TAC: Sent la radiografia un mètode de diagnòstic limitat en aquests casos, li vam realitzar a la pacient una tomografia axial computeritzada (TAC).

El TAC ens permet veure des de diferents angles la posició real de la dent i la seva relació amb les arrels de les dents veïnes. Aquesta eina és de molta utilitat per a planificar, tant el tractament d’ortodòncia com la cirurgia, per accedir al caní i poder portar-lo a la seva posició correcta.

caso real ortodoncia

En aquesta foto del motlle superior s’aprecia la diferència de mida entre la dent permanent i la dent de llet.

caso real ortodoncia

El cirurgià realitza, prèvia anestèsia local, la fenestració del caní. Aquest procediment consisteix a retirar geniva i os que envolta el caní per poder col·locar-li un bracket.

La tracció del caní la fem amb l’ajuda de brackets d’autolligat i un aparell auxiliar que creua el paladar. Des d’aquest aparell auxiliar i amb l’ajuda d’un ressort vam iniciar el moviment del caní cap a la seva posició correcta.

caso real ortodoncia

Quan tenim el caní on el volem, retirem l’aparell del paladar i iniciem un tractament d’ortodòncia convencional.

Resultats estètics en ortodòncia

caso real ortodoncia
caso real ortodoncia
 • Pacient jove.
 • Tractament d’ortodòncia.
 • Alteració de forma en 12/22.

Alineació de dents amb ortodòncia

caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
después
caso real de ortodoncia
después
 • Dona de 28 anys que es realitza ortodòncia.

Canvi de somriure amb ortodòncia i estètica dental

caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
después
caso real de ortodoncia
después
caso real de ortodoncia
después
 • Dona de 43 anys que es realitza ortodòncia, blanquejament i facetes dentals.

CASOS REALS D'IMPLANTS DENTALS

Rehabilitació d’una dent desvitalitzada

caso real implantes dentales
antes
caso real implantes dentales
después
caso real implantes dentales
antes
caso real implantes dentales
después
 • Pacient home de 59 anys.
 • Ve amb inflamació generalitzada de genives i mobilitat del central superior dret amb quist i gran pèrdua òssia.
 • Dent desvitalitzada i amb canvi de color per tractament del nervi que el pacient es va realitzar fa anys.
 • Es realitza tractament periodontal per netejar i desinflamar genives, l’extracció de la dent i col·locació d’un implant unitari.
 • S’aconsegueix una dent amb forma i color molt natural tal com el pacient volia.

Rehabilitació completa amb implants dentals

caso real de rehabilitación completa
ortopantomografía

 • Pacient de 88 anys que va arribar a Clínica Dental Can Parellada amb totes les seves dents per extreure.
 • S’ha realitzat una rehabilitació completa amb 4 implants dentals superiors i 4 inferiors, per poder dur unes pròtesis semi fixes.
 • Ha quedat molt content, ja que a més de tornar-li el somriure, ara pot mastegar bé.

Espectacular canvi amb implants dentals

caso real de implantes dentales
antes
caso real de implantes dentales
RX antes
caso real de implantes dentales
después
caso real de implantes dentales
RX después
 • Pacient home de 51 anys que es realitza rehabilitació amb implants dentals de porcellana.

Rehabilitació amb implants

caso real de implantes dentales
antes
caso real de implantes dentales
RX antes
caso real de implantes dentales
después
caso real de implantes dentales
RX después
 • Rehabilitació fixa amb implants dentals.

CASOS REALS DE REHABILITACIÓ DENTAL

Facetes de disilicat

caso real de rehabilitación dental
abans
caso real de rehabilitación dental
després

EL PACIENT:
Dona de 65 anys.

EL PROBLEMA:
A Puri no li agradava el color de les dents ni la seva forma, a causa del desgastament per bruxisme.

LA SOLUCIÓ:

 • Es realitza un estudi per rehabilitar les dents amb carilles de disilicat i incrustacions.
 • Se li col·loquen implants dentals en dues peces posteriors.
 • Després es va cimentar les facetes i es van col·locar les corones sobre els implants.
 • Tractament realitzat per la Dra. Susana Zabala.

EL RESULTAT:
Puri és una de les nostres pacients que venia per canviar la forma i el color del seu somriure, buscant més estètica. Amb les facetes i incrustacions ho hem aconseguit.

Absència de dents i mossegada vora a vora

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después

EL PACIENT:
Iván, pacient home de 44 anys.

EL PROBLEMA:
El pacient presenta absència de dents posteriors, mossegada vora a vora (les vores de les dents es toquen, en lloc de quedar l’arcada superior per sobre) i pèrdua de la dimensió vertical.

LA SOLUCIÓ:

 • El primer és fer-li un estudi de rehabilitació oral complet.
 • Es fa un allargament de les corones de la zona frontal superior.
 • Es col·loquen implants a les absències posteriors.
 • Es col·loquen facetes dentals, corones sobre implants i incrustacions.
 • Treballs realitzats per la Dra. Susana Zabala, el Dr. Walter Utrilla i la Dra. Laia Biscarri.

EL RESULTAT:
El pacient queda molt content: mossegada estable, somriure estètic, … i el millor de tot: somriure més que mai.

Dentes desgastades, bruxisme i falta de peces

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
caso real de rehabilitación dental
después

EL PACIENT:
Pacient home de 43 anys.

EL PROBLEMA:
El pacient acudeix a la Clínica Dental Can Parellada perquè té un dolor que li provoquen les dents desgastades pel bruxisme, ja que la dentina (part interna de la dent) queda exposada pel desgastament. A més, té falta de peces, impedint la trituració dels aliments, de manera que no pot menjar bé.

LA SOLUCIÓ:

 • Tractament d’exodòncies (extraccions) i col·locació d’implants dentals per reposar les peces absents.
 • Se li fan ostectomies: per allargar les corones de les seves dents anteriors i aconseguir que la dent sigui més estètica.
 • Es col·loquen carilles, incrustacions dentals i les corones definitives als molars absents.
 • Treball d’estètica dental realitzat per la Dra. Elisabet Erencia.

EL RESULTAT:
Amb els tractaments realitzats el pacient ha aconseguit estètica dental i funcionalitat, de manera que pot triturar els aliments perfectament.

Múltiples problemes que afecten el funcionament i l’estètica

caso real de rehabilitación dental
RX antes
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
RX después
caso real de rehabilitación dental
después

EL PACIENT:
Pacient dona de 48 anys.

EL PROBLEMA:
La pacient no somreia, no podia menjar bé, molèsties constants i dolor a causa de: peces trencades, absències dentals, càries, ullals retinguts al paladar, mala oclusió/mossegada i problemes estètics del somriure.

LA SOLUCIÓ:

 • Es va realitzar una cirurgia sota sedació conscient per extreure les peces trencades i amb mobilitat, a més dels canins retinguts. Col·locació d’os per no perdre volum i reforçar el maxil·lar.
 • Als 6 mesos es van col·locar els implants dentals necessaris, per part del cirurgià especialista.
 • Passats 3 mesos es col·loca una pròtesi fixa de porcellana, per part de l’equip de prostodòncia (fins aquell moment va portar una pròtesi provisional removible, estètica i funcional).

EL RESULTAT:
S’ha retornat la correcta oclusió, l’estabilitat (peces fixes) i la pacient ha guanyat en seguretat: ara ja pot somriure i menjar de tot, sense dolor.

Retracció de la geniva

caso real de rehabilitación de encías
antes
caso real de rehabilitación de encías
4 semanas después de la intervención

EL PACIENT:
Pacient dona de 31 anys.

EL PROBLEMA:
La pacient acudeix a la clínica perquè té retracció de la geniva a l’incisiu central inferior.

LA SOLUCIÓ:

 • La retracció de les genives consisteix en la pèrdua de geniva i d’os al voltant de les dents, la qual cosa deixa l’arrel de les peces dentals al descobert.
 • Es realitza una cirurgia d’empelt de teixit connectiu que consisteix a extreure teixit d’una zona tova de la seva boca (en aquest cas del paladar) per cobrir una arrel dental que ha quedat exposada.
 • Tractament realitzat per la nostra especialista en periodòncia la Dra. Laia Biscarri.

EL RESULTAT:
Gràcies a l’empelt de geniva hem aconseguit, d’una banda, recuperar la protecció que ofereix la geniva davant de la placa dental i els bacteris i, de l’altra, millorar la sensibilitat i l’estètica del somriure.

Bruxisme i periodontitis

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
caso real de rehabilitación dental
después

EL PACIENT:
Pacient home de 77 anys.

EL PROBLEMA:
Genives molt inflamades i amb mobilitats. Pèrdua de la dimensió vertical pel desgast de dents.

LA SOLUCIÓ:

 • S’indica primer un sanejament de genives amb tractament profund de raspats quirúrgics.
 • S’extreuen les peces amb mobilitat a causa de la pèrdua d’os provocada per la infecció.
 • Es reposen les peces amb implants dentals.
 • En la fase protètica, es col·loquen corones sobre implants i fundes sobre les seves dents naturals.

EL RESULTAT:
Recupera la seva dimensió vertical (ja no hi ha problemes a l’articulació), recupera el somriure i la funció masticatòria. Desapareixen la infecció i les molèsties.

Dent desvitalitzada

caso real de rehabilitación
antes
caso real de rehabilitación
antes
caso real de rehabilitación
antes
caso real de rehabilitación
después
caso real de rehabilitación
después

EL PACIENT:
Pacient home de 32 anys.

EL PROBLEMA:
El pacient va venir perquè la seva paleta central superior dreta era molt fosca, a causa de que la tenia desvitalitzada (s’enfosqueix quan ja no hi ha reg sanguini).

Un empastament no hagués donat el resultat que el pacient esperava, ja que la brillantor i translucidesa més estètica la dóna la ceràmica.

LA SOLUCIÓ:

 • Se li va indicar un blanquejament dental en totes les peces (totes dues arcades) i després es va realitzar la funda en la peça afectada, sense metall intern, totalment de zirconi, amb un maquillatge especialitzat i personalitzat per imitar totalment les vetes i diferents tonalitats que tingués amb les peces contigües.
 • En l’altra paleta central esquerra es va realitzar un petit empastament estètic per tancar correctament el diastema (espai que queda entre aquestes dues peces centrals).

EL RESULTAT:
El pacient ha quedat molt satisfet amb el resultat estètic i natural del seu somriure.

Dissenyem somriures amb la màxima estètica

caso real de estética dental
antes
caso real de estética dental
después
caso real de estética dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
 • L’especialitat d’estètica dental busca aconseguir la màxima bellesa possible de cada somriure, millorar les seves alteracions i eliminar les imperfeccions en la mesura del possible.
 • El cas que us mostrem a continuació és el d’una dona de 37 anys que acudeix a la nostra clínica explicant-nos que vol millorar l’aspecte del seu somriure, ja que no li agrada ni el color ni la forma de les seves dents.
 • Després de realitzar un exhaustiu estudi previ del seu cas, a la pacient se li va proposar combinar fundes i carilles de màxima estètica i així millorar l’aspecte del seu somriure.
 • Les fundes i les carilles les podríem definir com una espècie de màscara que poden ser col·locades sobre una o diverses dents i que cobreixen qualsevol tipus d’imperfecció o defecte de la dent com la mida, color, forma o posició que alteri l’aparença estètica del somriure.
 • Com es pot apreciar en les fotografies que us mostrem, amb un tractament mínimament invasiu, la nostra especialista en estètica dental la Dra. Zabala aconsegueix uns resultats realment increïbles.

Somriure millorat amb tractament de genives, ortodòncia i estètica amb facetes dentals

caso real de rehabilitación dental
abans
caso real de rehabilitación dental
espais interdentales
caso real de rehabilitación dental
periodòncia
caso real de rehabilitación dental
facetes dentals
caso real de rehabilitación dental
després
 • Pacient de 50 anys que presenta diversos problemes que li donen un aspecte general molt poc estètic i funcional.
 • És un cas de malaltia periodontal: genives retretes i inflamades, es veuen els famosos espais i triangles negres. Es va realitzar una cirurgia periodontal.
 • Es realitza ortodòncia Invisalign per a la malposició dental i maloclusió.
 • Es recuperar el somriure del pacient mitjançant les facetes de porcellana de màxima estètica.

AMPLIAR INFORMACIÓ

 • Les fotos mostren el cas d’un home de 50 anys que presenta diversos problemes que li donen un aspecte general molt poc estètic i funcional. Gràcies a un tractament multidisciplinari amb els diferents especialistes del nostre centre, vam aconseguir anar reduint cadascuna de les anomalies i es va aconseguir recuperar la funció masticatòria, millorar l’estètica i en definitiva, augmentar la qualitat de vida i salut bucodental del pacient.
 • Inicialment ens trobem amb un cas de malaltia periodontal, genives retretes i inflamades, es veuen els famosos espais i triangles negres. Es va realitzar una cirurgia periodontal per restablir la salut del periodont i després del tractament el pacient acudeix regularment al manteniment cada 6 mesos i conserva totes les seves dents en perfecte estat. El tractament l’ha realitzat la Dra. Palomino, la nostra especialista en Periodòncia.
 • Per als casos de malposició dental i maloclusió a Clínica Dental Can Parellada, utilitzem com a tractament prioritari l’ortodòncia, ja que és el tractament idoni per resoldre aquest tipus de problemes de la forma menys invasiva possible. En aquest cas la tècnica escollida va ser Invisalign i després de l’ús de diversos alineadors durant alguns mesos hem aconseguit resoldre el problema de mossegada i malposició dental del pacient. El tractament l’ha realitzat la Dra. Julissa Yalle, la nostra especialista en Ortodòncia Invisalign.
 • I finalment, vam recuperar el somriure del pacient mitjançant les facetes de porcellana de màxima estètica. Realitzem un estudi personalitzat per al disseny del somriure i amb les facetes de màxima estètica aconseguim recuperar i millorar l’anatomia de les dents i dotar-les d’un color més blanc i natural. El tractament el va realitzar la Dra. Zabala, la nostra especialista en Pròtesi i Estètica dental.

Millor somriure amb ortodòncia i facetes dentals

caso real de ortodoncia
antes
caso real de ortodoncia
ortodoncia acabada
caso real de ortodoncia
después
 • Pacient home de 41 anys que es realitza ortodòncia i un cop finalitzada aquesta, rehabilitació estètica amb facetes dentals.

Gran canvi amb fundes estètiques

caso real de rehabilitación dental
abans
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
 • Rehabilitació oral superior mitjançant la combinació de corones fixes de zirconi anteriors i implants i incrustacions posteriors.

Rehabilitació estètica

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
caso real de rehabilitación dental
después
 • Rehabilitació oral superior amb corones de metall-porcellana fixes sobre dents.

Excel·lència estètica dental en reconstruccions

Una pacient de 34 anys acudeix a la nostra clínica per millorar la seva salut bucal i l’estètica del seu somriure.

caso real estética dental

ESTUDI D’ESTÈTICA
Exhaustiva exploració i un ampli estudi que inclou radiografies, fotografies intra/extraorals, presa de models, etc.

caso real estética dental

ENCERAT DIAGNÒSTIC
Modelatge en cera dels models que es van prendre a la pacient. Amb això es determinen el tractament a realitzar i els seus materials, per aconseguir estètica i funcionalitat. Es proposa realitzar 6 corones de disilicat de liti.

caso real estética dental

MOCK UP
Mitjançant una clau de silicona confeccionada pel laboratori, traslladem l’encerat a la boca del nostre pacient. Així va poder veure en directe el que s’aconseguiria amb el tractament plantejat.

caso real estética dental

PRÒTESIS
Es van realitzar les 6 corones de disilicat de liti. Aquest material aconsegueix mimetitzar-se perfectament amb les dents de forma molt natural. A més d’aquest benefici estètic, aporta una gran durabilitat i resistència a fractures.

RESULTATS
Col·locació de les 6 pròtesis.
La pacient va quedar molt satisfeta amb el resultat del tractament realitzat.
Ara ja pot lluir el somriure que esperava!

caso real estética dental
antes
caso real estética dental
después

Reconstruccions de composite

caso real estética dental
antes
caso real estética dental
después
caso real estética dental
despúes

El composite estètic és el material que s’utilitza per realitzar reconstruccions dentals i estètiques.

Conté materials similars a les porcellanes i una gran gamma de textures i colors, de manera que els resultats estètics són perfectes i l’acabat té un aspecte més real. A més, aquest tipus de resines permet un posterior manteniment per ser un material d’alta càrrega (híbrid o de micro-partícules): el polit, per mantenir un òptim resultat estètic.

També és molt important destacar la seva alta resistència al desgast o altres alteracions.

Somriure més estètic post cirurgia periodontal

estética dental
antes
caso real estética dental
después
 • Pacient post cirurgia periodontal.
 • Tancar troneres.
 • Fumadora.

Estètica en incrustacions Overlay

caso real estética dental
antes
caso real estética dental
después
 • Recobriment cúspide complet.
 • Overlay molar amb Lava Ultimate.

Incrustacions ceràmiques estètiques

caso real estética dental
antes
caso real estética dental
después
 • Rehabilitació posterior.
 • Incrustacions de disilicat de liti (silicats d’alta resistència).

Gran canvi amb pròtesis estètiques (cas d’Amelogenesis Imperfecta)

caso real estética dental
antes
caso real estética dental
después

Cas d’una nena de 14 anys amb Amelogenesis Imperfecta, un problema que l’afectava les dents en l’aspecte estètic i funcional.

Quan per fi va arribar a la nostra clínica dental a Terrassa, se li va realitzar un exhaustiu estudi i es va planificar el tractament amb el nostre equip multidisciplinari.

Sempre sota sedació conscient, ja que la pacient té por al dentista, se li van col·locar primerament unes restauracions provisionals per adaptar-se millor. Al cap d’uns mesos, es van col·locar les pròtesis estètiques definitives.

Recuperació de dents gastades amb fundes estètiques

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
después
 • Dona de 74 anys que presenta desgastaments i trencament en dents, decideix rehabilitar la part superior amb fundes.

Reconstrucció de dents gastades

caso real de rehabilitación dental
antes
caso real de rehabilitación dental
provisionales
caso real de rehabilitación dental
después
 • Tractament per desgast en zona superior, amb facetes dentals i fundes.

 • Zona inferior reconstruïda amb composite estètic (vora per mossegar).

tècniques avançades per a casos complexos: